söndag, september 09, 2012

Catching fire

Catching fire av Suzanne Collins är den andra delen i The Hunger Games-trilogin. I denna andra del börjar det bli oroligt i de tolv distrikten i Panem, som styrs med järnhand av The Capitol och president Snow. För att få ett stopp på upproret ser han därför till att Katniss återigen hamnar i arenan på The Hunger Games.

Jag gillade den första delen, The Hunger Games, men jag gillade faktiskt denna andra del ännu mer. Det är lite mindre fokus på just The Hunger Games och lite mer fokus på vad som händer i samhället. Den känns också lite mer spännande eftersom den är mindre förutsägbar.

En annan anledning till att jag gillade denna bok mer är att Katniss på något vis har blivit mjukare. I den första boken bryr hon sig i stort sett bara om sig själv, men här börjar hon bry sig även om andra människor. Jag gillar också att författaren gör båda killarna i Katniss liv både sympatiska och attraktiva, dock i viss mån på olika sätt, så att det inte blir allt för förutsägbart vem av dem hon kommer att välja till slut.

Inga kommentarer: